Annons

Grönfärgade möss övergavs på toalett

Tre grönfärgade möss hittades på måndagen på en toalett på Bastionskolan i Trelleborg. Nu tas mössen om hand av djurskyddsinspektören Eva Carström i väntan på att ägaren eller någon vänlig själ ska höra av sig och ta över vårdnaden.
Trelleborg • Publicerad 26 augusti 2008
Den gröna färgen har flagnat en aning men syns fortfarande tydligt. Mössen tar just nu igen sig i en fågelbur på miljökontoret och den här passar på att kolla in startlistorna i helgens V75-omgång. Bild: Claes Nyberg
Den gröna färgen har flagnat en aning men syns fortfarande tydligt. Mössen tar just nu igen sig i en fågelbur på miljökontoret och den här passar på att kolla in startlistorna i helgens V75-omgång. Bild: Claes NybergFoto: 

Eva Carström har placerat mössen i en fågelbur på golvet i sitt kontor. Mössens tillfälliga hemmiljö är spartansk, det enda möblemanget i buren är lite hopknycklat tidningspapper som de kan krypa in i.

När Eva Carström sätter upp buren på sitt skrivbord ökar aktiviteten. Mössen kryper ut ur tidningspappret och betraktar nyfiket de människor som samlats för att studera dem.

Annons

- De är väldigt sällskapliga, det måste vara tama möss som någon haft hemma. säger Eva Carström och sticker in ett finger till en av gnagarna som klättrar på burens insida.

Det var en lärare på Bastionskolan som hittade mössen på en toalett. Hon larmade vaktmästaren som samlade in dem i en papplåda och lämnade till miljökontoret. Mössen var målade med en vattenlöslig grön färg som efter hand blivit svagare.

- Vi är lite besvikna på dem som gjort det här, det visar på brist på respekt för djur, säger vaktmästaren Christer Englund.

När djuren lämnades in till Eva Carström var en av dem i ganska dålig kondition. Men efterhand som den och kompisarna fått vatten och mat i form av knäckebröd, fågelfrö och äpple så har den repat sig. Eva Carström hoppas att ägaren ska komma och hämta mössen, annars vet hon inte vad hon ska göra med dem.

- Det brukar ordna sig på något sätt, säger hon.

Det händer då och då att folk lämnar in övergivna eller bortsprungna djur till miljökontoret. Eva Carström har haft besök av både råttor, marsvin och kaniner genom åren. Men det finns en gräns.

- Ormar tar jag inte emot. Dem får de lämna till polisen. Det ska man egentligen göra med alla djur man hittar, säger hon.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons