Annons

Grodspaning under naturnatt

Naturskyddsföreningen ordnar Naturnatt i Smygehamn 5-6 juni. Sigun Grönlund, ordförande i föreningen, hoppas på bättre väder än vid senaste arrangemanget.
Trelleborg • Publicerad 29 maj 2009
Sigun Grönlund. Foto: Privat
Sigun Grönlund. Foto: PrivatFoto: 

Vad händer på Naturnatten?

– Klockan 21 är det samling vid blodboken vid Köpmansmagasinet där trubaduren Thomas Wiehe underhåller. Mellan 22.15 och 23 blir det en vandring med frågesport och efter det är det dags att ta på sig pannlampor, ta fram ficklampor eller mobiler och ge sig av till Smyge kärr.

Annons

Vad hoppas ni få se i nattmörkret?

– Jan Pröjts från Ekologgruppen ger oss senaste nytt om grodorna i de nyanlagda dammarna. Och det är förvånansvärt vad bra man ser grodor och salamandrar i det mörka vattnet när man har lampor. Vi håller på fram till midnatt ungefär.

Hur kan ni vara så modiga att ni snabbt satsar på ett nytt arrangemang sedan 100-årsfirandet på Albäck nästan helt försvann i regnandet?

– Vi hoppas på bättre tur denna gång. Och om det skulle regna får vi låna Garaget vid Köpmansmagasinet. Bakelserna som blev över från 100-årsfirandet skänktes till Smygehem, där de mottogs tacksamt.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons