Annons

Grillen försvinner från Kontinentgatan

Ett bostadshus i två-tre våningar med affärsrörelse i bottenplanet. Så kan det i framtiden se ut på den plats på Kontinentgatan där Kontinentgrill nu ligger.
Trelleborg • Publicerad 14 april 2003

Grillen har gått i konkurs och byggnaden är nu ute till försäljning. - Vi funderar på att uppföra ett bostadshus, men det finns inget ärende förberett ännu, säger stadsbyggnadschefen Stefan Ferm. Han bekräftar att Trelleborgshem "undersöker ärendet" men att inga konkreta planer finns. Kontinentgrill består av två sammansatta moduler om 7x8 meter. Tre av väggarna är teglade. Konkursförvaltaren försöker nu sälja kioskbyggnaden som står placerad på kommunens mark. Att driva rörelsen vidare är knappas aktuellt eftersom intresset är lågt och förutsättningarna ogynnsamma, enligt konkursförvaltaren. - Kommunen har sagt upp arrendeavtalet och senast den 31 mars 2004 ska kiosken vara borta från området, säger advokat Heinz Clauss som sköter ärendet. Anbud på kiosken vill konkursförvaltaren ha in senast den 25 april. Redan 1999 hade kioskägaren problem med rörelsen och förutspådde en eventuell konkurs. I ett brev till tekniska nämnden beskrev han ändrade konkurrensförhållanden då McDonalds öppnade 200 meter från kiosken, buss- och taxistationen hade flyttat och landgångsresenärer rörde sig i en annan riktning än tidigare.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons