Annons

Greps när de slangade bensin

De tre männen greps när de höll på att slanga bensin från en stulen bil. Men det var knappast första gången. Tillsammans har de tidigare 68 noteringar i belastningsregistret.
Trelleborg • Publicerad 15 februari 2006

De tres berättelser är lite lösa i kanterna eftersom minst en av dem sagt sig vara påverkad av tabletter och narkotika så han mindes inte så noga. Men i huvuddrag så stal två av dem en bil på Borggården och körde till Högalids parkering. Dit kom också den tredje mannen.

Enligt egen uppgift hade han fått erbjudande om att köpa billig bensin. Trots att han saknade körkort och åkt fast för upprepade olovliga körningar körde han dit i sin mors BMW. Ett reservhjul och diverse verktyg flyttades över till BMW: n medan den tredje mannen slangade över bensin från den stulna bilen.

Annons

En av dem bar också heroin på sig och fälls för narkotikabrott. Den yngste av dem finns i 29 avsnitt i belastningsregistret. Vid den senaste bilstölden hade han inte ens börjat på sin näst senaste fängelsedom för snatteri, grov olovlig körning, och narkotikabrott. Domen därefter föll den 7 februari. Då fick han två månaders fängelse för olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott.

Och sedan stod han inför tingsrätten igen och fälldes för stöld, försök till stöld, olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott till två månaders fängelse till.

Den andre mannen, som slangade bensinen, finns med tio poster i belastningsregistret. Han dömdes senast den 29 mars 2005 till åtta månaders fängelse för snatteri, grov stöld, fyra fall av bilstöld, tre fall av grov olovlig körning, två fall av rattfylleri och fyra fall av narkotikabrott. Den här gången fick han två månaders fängelse.

Den tredje mannen dömdes till tre månaders fängelse för stöld, försök till stöld, bilstöld och narkotikabrott. Även han finns under 29 avsnitt i belastningsregistret. Senast dömdes han den 26 maj i fjor till tre månaders fängelse för stöld, snatteri, försök till bilstöld, grov olovlig körning, trafikförseelse, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons