Annons

Greps misstänkt för mordbrand - häktades på fredagen

En person anhölls misstänkt för mordbrand efter onsdagens rökutveckling i en lägenhet på Ripagatan. Personen häktades under fredagseftermiddagen.
Trelleborg • Publicerad 24 juli 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Arkiv

En person fick föras till sjukhus för tillsyn av rökskador efter incidenten på onsdagskvällen. Trots kraftig rökutveckling hade räddningstjänsten inga problem med att släcka branden, som inte hunnit bli omfattande och bland annat berörde en matta.

I efterspelet av branden sitter nu alltså en man i 30-årsåldern häktad som misstänkt för grov mordbrand. Man befarar att branden kan ha varit medvetet anlagd, och därmed äventyrade människors liv i den flerfamiljsfastighet där den ägde rum.

Åklagaren begärde att mannen skulle häktas och så skedde också efter förhandling i tingsrätten under fredagseftermiddagen.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons