Annons

Greger räknar bilar i centrum

Han kan kallas trafikspion. Sedan drygt en månad tillbaka är Greger Persson och fem-sex andra medarbetare på kommunal teknik fullt sysselsatta med att kartlägga trafikflödet i centrala Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 17 september 2002
Greger Persson. BILD: CLAES NYBERG
Greger Persson. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Greger Persson. BILD: CLAES NYBERG - Vi noterar hur pass trafikerade korsningarna i innerstan är. Detta ska bli ett underlag för en projektering av en ringled runt Trelleborgs stad, säger Greger Persson, som på tisdagsmorgonen satt i sin guldgula Renault och bockade för på papper antalet förbipasserande bilar i korsningen Hamngatan-Strandgatan/Hansagatan. Kontrollen gjordes mellan klockan sju och nio. Noggrant protokollför han varje passerande bil med ett streck. Det är ett 10-tal korsningar som står under uppsikt, främst under mornarna. Trafikflödet ska uppdateras, körriktningar och om förarna uträttar ärenden inne i centrum eller bara kör igenom, till exempel från Västra infarten via innerstaden till Östra infarten, bekräftar Jan-Åke Persson, projekteringsingenjör på kommunal teknik och ansvarig för det pågående projektet. - Nu ska vi sammanställa och analysera resultatet, vilket blir ett intressant underlag inför planeringen av en ringled, säger Jan-Åke Persson, som samarbetar med bland andra stadsbyggnadschefen Stefan Ferm som har stort intresse av utredningen för stadsplanering.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons