Annons

Green Cargo missnöjd med Banverket

Green Cargo AB (före detta SJ godstransportdivision) är inte helt nöjd med Banverkets framtidsplaner för järnvägen i sydvästra Skåne.
Trelleborg • Publicerad 16 april 2003

Synpunkterna framför Green Cargo i ett remissvar till Banverket. Ombyggnaden av bangården i Trelleborg planeras alldeles för sent, menar Green Cargo. Dessutom går det inte att använda vilka lok som helst på dygnets alla timmar och det saknas mötesstationer för tågen. Att det inte går att använda diesellok mellan klockan 22 och 06 på Kontinentalbanan i Malmö med hänsyn till miljön är en besvärande omständighet enligt Green Cargo. Företaget vill se en betydligt flexiblare lokanvändning. För att den framtida trafiken med persontåg ska fungera på sträckan Trelleborg-Malmö utan att orsaka förseningar krävs en eller flera mötesstationer, påpekar Green Cargo i remissvaret. Dessutom menar företaget att en ombyggnad av bangården i Trelleborg ligger alldeles för sent i planen. I stället vill Green Cargo att de åtgärder som är planerade, till exempel en ny kombiterminal, genomförs omedelbart.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons