Annons

Grävling på besök bland postcyklar

En grävling på morgonpromenad förirrade sig på torsdagen in i postens cykelgarage på Kontinentgatan.
Trelleborg • Publicerad 1 mars 2007
En liten grävling orsakade stor uppståndelse på Posten på Kontinentgatan under torsdagsförmiddagen. Grävlingen parkerade sig i ett hörn bland brevbärarnas cyklar i flera timmar. Bild: Claes Nyberg
En liten grävling orsakade stor uppståndelse på Posten på Kontinentgatan under torsdagsförmiddagen. Grävlingen parkerade sig i ett hörn bland brevbärarnas cyklar i flera timmar. Bild: Claes NybergFoto: 

Uppståndelsen bland stadens brevbärare var stor på torsdagsmorgonen. En liten grävling hade tagit sig in på bakgården vid posthuset och i ett obevakat ögonblick sprang den in bland ett 30-tal gula postcyklar.

– Det var inte så många som vågade hämta sina cyklar på morgonen, berättar Thomas Nilsson som tillsammans med sina brevbärarkollegor försökte få någon att ta hand om grävlingen.

Annons

– Vi ringde polisen som i sin tur ringde kommunen. Men det var ingen som ville göra något, säger han.

Och postens personal var bestämda, ingen skulle få komma och skjuta den.

– Nej, det vore ju synd, det är ju bara en liten en.

De försökte öppna grinden och släppa ut den, men den tycktes föredra att sitta i ett hörn av cykelgaraget.

– Den var nog brevbärare i sitt förra liv, säger Thomas Nilsson.

Till slut fick de i alla fall tag i Jan-Åke Hillarp på Katastrofhjälp för fåglar och vilt, KFV, som i sin tur kontaktade kollegan Thomas Åberg. Vid lunchtid kom han till posten och lyckades locka ut grävlingen igen.

– Jag tog en kvast och jagade ut den. Den sprang sedan bort på Algatan och lade sig i ett buskage. Där kommer den nog stanna till i natt då den letar upp en bättre plats att lägga sig på, säger Thomas Åberg.

Han menar att stadsgrävlingar inte är ovanliga i Trelleborg.

– Jag har sett grävlingar i Trelleborg förut. De lever av skräp från papperskorgar och matrester.

Jenny Isaksson

Annons

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons