Annons

Graverad ölflaska tog havsvägen till systemet

En ölflaska som köptes i Olofström bar på en märklig historia. På ölflaskan fanns en gravering med texten "Bästa hälsningar L. F. W. Dorén". Skanörsbon Lars Dorén är förvånad över flaskans resa.
Trelleborg • Publicerad 12 september 2013
Foto: Gunnel Persson
Ölflaskan som graverats av Lars Dorén och letat sig från Skanör till Olofström.Foto: Foto: Gunnel Persson/Sydöstran

– När jag först hörde talas om flaskan trodde jag det var ett skämt. Kvinnan som hittat flaskan googlade mitt namn och hörde av sig, säger Lars Dorén.

Tina Nilsson köpte några flaskor öl på Systembolaget i Olofström och bland dessa gjorde hon fyndet tidigare i veckan. En av flaskorna hade en hälsning.

Annons

– Det är ju helt otroligt. Man önskar att flaskan hade kunnat prata och berätta vad den varit med om, säger Tina Nilsson till Sydöstran.

Lars Dorén, en pensionerad tandtekniker i Skanör, kan inte minnas att han gjort sig av med flaskan men tror sig veta hur det kan ha gått till. Det var för cirka 15 år sedan som han och hans barn skickade flaskpost, då måste de av misstag använt sig av flaskan.

– Någon måste ha hittat flaskan och pantat den och så har flaskan sedan gått tillbaka till bryggeriet och fyllts igen, säger Lars Dorén.

Som tandtekniker har han haft tillgång till utrustning för gravering och har graverat mängder med saker genom åren. Han har till exempel graverat priser åt föreningar. Än i dag graverar han vinglas och ger bort som presenter när han går på fest.

– Har man rätt utrustning handlar det bara om att vara lite flink i fingrarna. Det brukar uppskattas om man får ett vinglas med sitt namn eller en liten hälsning på från mig.

Lars Dorén tycker att det hade varit ett fint slut på den märkliga historien om han kunde få tillbaka flaskan som tog havsvägen till Systembolaget i Olofström.

Louise Löfgren
Michael Elmvret
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons