Annons

Grattis Madeleine

Trelleborg • Publicerad 22 juli 2005

...Madeleine "Madde" Grahn, 39 år, Tomelilla, sjukskriven undersköterska.

Hur fick du namnet Madeleine?

Annons

– Mamma ville att jag skulle heta Cecilia och Irene i andranamn. Men det var många som hette det. Så hon ville nog hitta på något ovanligare förstanamn. Och så många Madeleine fanns det inte direkt runtomkring.

Har du något smeknamn?

– Det har alltid varit Madde. Men jag presenterar mig som Madeleine och jag skriver aldrig Madde. Mormor kallade mig Madeluskan.

Du har fem barn, två döttrar. Har de fått ärva dina förnamn?

– Nej, men de har fått namn efter sina far- och morföräldrar. Till exempel har min ena dotter har fått sin farmors namn, Kärstin. Fast farmor stavade det med e. Att namnen rimmar och passar ihop har jag också tänkt på när jag döpt mina barn. Min son Robbin, ville jag skulle stava sitt namn med två b, annars stämmer det ju inte med den korta vokalen före.

Brukar ni fira namnsdagar i famil-jen?

– Nej, inte precis. Det händer att vi gratulerar på morgonen runt frukostbordet. Men att handla presenter till alla skulle bli lite väl dyrt med fem barn som alla har tre namn var. Det blir ganska många namnsdagar det.

Den 4 augusti ska du nolla för fjärde gången. Ska det firas?

– Ja, det blir öppet hus här hemma den 6 augusti.

Utfrågare: Camilla E Widestrand

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons