Annons

Gratissaker lockade på föreningsmässa

Trelleborg • Publicerad 7 maj 2008
Träningssugna var gymnasieeleverna Belinda Jakobsson, Emilie Nilsson, Johanna Wahldén och Charlotte Sjöstrand. Helen Andersson och Mona Skoog bjöd in dem till Friskis och svettis. Bild: Sofia Bergström
Träningssugna var gymnasieeleverna Belinda Jakobsson, Emilie Nilsson, Johanna Wahldén och Charlotte Sjöstrand. Helen Andersson och Mona Skoog bjöd in dem till Friskis och svettis. Bild: Sofia BergströmFoto: 

– Titta, den passar min jacka! utbrister Oliva Bengtsson och tittar på en liten grön knapp som det står "Jag älskar SWE" på.

– Men var kommer den ifrån? frågar hon sen och får reda på att det är MUF som delar ut reklam i samband med en kampanj mot rasism.

Annons

Utanför matsalen på Söderslättsgymnasiet stod i går en mängd olika föreningar och försökte locka de elever som gick till och från salen under lunchrasten.

– Många kommer fram till oss och frågar om vår invandrarpolitik. De undrar om vi är mot invandring, säger Sebastian Lindeberg, från MUF som står vid ett litet bord nästan länsat på knappar.

En bit ifrån honom står en hel klunga med tjejer runt Friskis och svettis-bordet. De får träningsscheman.

– Det verkar bra. Kanske börjar jag träna hos dem, säger Belinda Jakobsson.

– Vi behöver fler medlemmar. Nu när vi ska få en egen lokal på Idrottens hus. Vi är inte så stora här i Trelleborg, berättar Mona Skoog från Friskis och svettis.

Sofia Bergström sofia.bergstrom@allehandasyd.se
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons