Annons

Gratis parkering på kommunens mark

Det ska vara gratis att ställa bilen på de kommunala parkeringarna. Det blir p-skiva som gäller både på Rådhusparkeringen och vid Centralskolan, beslöt tekniska nämnden på sitt senaste sammanträde.
Trelleborg • Publicerad 23 maj 2014
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

- Det har visat sig att många av dem som tidigare parkerade på Stortorget har sökt sig till gatorna runt om och inte står på Centralskolans parkering, säger Eric Samuelson (M), ordförande i tekniska nämnden. Troligen är orsaken att det är avgift på Centralskolans parkering.

Vid nämndens förra sammanträde fick förvaltningen i uppdrag att ta fram möjliga avgiftsfria parkeringsplatser i närheten som kunde ersätta dem på Stortorget. När frågan diskuterades i nämnden kom man fram till att det bästa skulle vara att göra parkeringen på kommunal mark i centrum avgiftsfri.

Annons

- Det är bättre att bilarna står på Centralskolans parkering än att de står på gatorna, säger Eric Samuelson.

På Rådhusparkeringen är det meningen att gratisparkering med p-skiva ska gälla från 1 juni.

- Tvåtimmarsparkering ska gälla från 8-18 på vardagar och 8-14 på lördagar, säger Martin Nilsson, teknisk chef i Trelleborg.

På Centralskolans parkering kommer de nya bestämmelserna att gälla när beslutet i tekniska nämnden vunnit laga kraft, det vill säga när tiden för överklaganden gått ut och ingen har klagat på beslutet.

- Nu är all parkering på kommunens egen mark gratis i Trelleborg, säger Eric Samuelson. Men hamnen och Trelleborgshem bestämmer själva liksom de privata markägarna.

På tekniska nämndens sammanträde var också Socialdemokraternas motion om att avskaffa parkeringsavgifterna i Trelleborg uppe till diskussion. Det svar som förvaltningen förberett rimmar dock inte med det nya beslutet i nämnden, som ju i stort sett tillgodoser huvudkravet i S-motionen. Därför ska ett nytt svar tas fram. Slutligt beslut om motionen fattas dock i kommunfullmäktige.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons