Annons

Gräshoppan redo för framtiden

Då - när TA besökte tidningen Gräshoppans redaktion i september förra året skrev de sin tidning förhand. Den lilla tidningsredaktionen inom LSS dagliga verksamhet stod då helt utan datorer. För att skriva rent sina artiklar fick de låna ABF:s datorer.
Trelleborg • Publicerad 19 januari 2009
Gänget som gör tidningen Gräshoppan, från vänster Pernilla Nelby, Katarina Olsson, Sandra Karlsson, Helen Jönsson och Lena Nileborn, handledare. Bild: Claes Nyberg
Gänget som gör tidningen Gräshoppan, från vänster Pernilla Nelby, Katarina Olsson, Sandra Karlsson, Helen Jönsson och Lena Nileborn, handledare. Bild: Claes NybergFoto: 

Nu stundar nya tider - två nygamla datorer står inkopplade på redaktionen och en tredje ligger fortfarande nedpackad i sin kartong i hallen. De har haft fullt upp med annat och inte hunnit packa upp den. Men nu blir det sprutt på tidningsmakandet, konstaterar Pernilla Nelby, nu kommer de kunna skriva sina artiklar direkt på datorn.

Datorerna kommer från kommunens it-avdelning. För efter att TA skrivit om dem förra gången har det hänt en del. Lena Nileborn som är projektledare för gruppen berättar att en privatperson engagerat sig i deras behov och ordnat sponsorer till dem, så nu väntar de på att få in pengar från dem.

Annons

Gräshoppans redaktion har inte haft stora resurser, tidningen kopierar de upp förhand på ABF:s kopiator och säljer själva till vänner och bekanta.

Och datorerna, som är kommunens kasserade datorer, skulle egentligen kostat en peng att köpa loss, men den kostnaden stod it-avdelningen för.

Redaktionen laddar nu inför det här året, till nästa nummer har de bland annat intervjuat Amanda Ooms. Och inför framtiden tror de att tidningen kommer att växa:

- I dag har vi 100 stycken i upplaga, jag tror vi behöver göra många fler tidningar, säger Lena Nileborn.

Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons