Annons

Kraftig gräsbrand vid Fredshög

En brand blossade vid ett-tiden på lördagen upp på en åker utanför Fredshögs gård. Brandmän från Trelleborg, Höllviken och Vellinge var på plats för att släcka branden.
Fredshög • Publicerad 28 juli 2018 • Uppdaterad 29 juli 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mårten Svemark

Sannolikt var det en skördetröska som av någon anledning hade slagit ifrån sig en gnista som gjorde att marken började brinna.

– Det brann kraftigt när vi kom fram. Vi var lite oroliga eftersom det var ett fält precis i norr i närheten som riskerade att fatta eld, men det tog sig aldrig dit, säger Jörgen Rasmussen, yttre befäl i Trelleborg.

Annons

Tre brandstyrkor från både Trelleborg, Höllviken och Vellinge skickades till platsen för att släcka elden.

– Vi ville ha tankbilar på plats eftersom det är så torrt nu så vi skickade två tankbilar och tre släckbilar plus några andra bilar. Totalt var det sex-sju stycken bilar på plats, säger Jörgen Rasmussen.

Branden kunde kontrolleras och släckas på ungefär en halvtimme, därefter stannade den första styrkan kvar för bevakning. Ingen människa ska ha skadats i branden.

Martin AlbinssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons