Annons

Grannen kritiserar beslut

Ärendet med de lekande barnen är avklarat. Miljöförvaltningen anser att de fått in all nödvändig information i ärendet genom det brev som familjen Welin-Kristiansson skickade till förvaltningen.
Trelleborg • Publicerad 26 augusti 2002

Grannen tycker däremot att det inte har gått rätt till och att miljöförvaltningen inte har någon grund för sitt beslut. - Så här enkelt får man inte ta en uppgift. Hur kan det veta att detta inte utgör en sanitär olägenhet? Hur kan de fatta ett beslut utan att vara på plats? frågar sig grannen. Enligt tillförordnad miljöchef Lars Robert Göransson har man skött ärendet enligt rutinerna. - Vi är nöjda med det svar vi fått och har gjort en bedömning i ärendet. Det finns ingen anledning att driva det vidare, säger han. Kommunalrådet Egil Ahl (s) har tidigare fått kritik för att lägga sig i saken. Eventuella påtryckningar från Egil Ahl, menar Lars Robert Göransson vidare är en intern angelägenhet. - Det är en diskussion mellan mig och Egil och den tar vi här i huset, säger han. Miljöförvaltiningen har i sin tur också fått kritik från familjen hur man har behandlat informationen. Utöver brevet tycker de kontakten med miljöförvaltningen har varit dålig. - Jag kan förstå om de upplever det så. Ringer man då och då, kanske vi inte alltid är på plats. Sedan kan det hända att vi missar att ringa tillbaka, säger Lars Robert Göransson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons