Annons

Granne misstänks ha förgiftat katt

Mannen hade länge retat sig på grannens katt och hotat med att ge den gift. En tid efteråt blev katten svårt sjuk och veterinären konstaterade att katten blivit förgiftad.
Trelleborg • Publicerad 30 januari 2019
En katt misstänks ha blivit förgiftad i Trelleborg. Det är dock inte katten på bilden.
En katt misstänks ha blivit förgiftad i Trelleborg. Det är dock inte katten på bilden.Foto: Alice Göransson

Händelsen inträffade i början av december i fjor men anmäldes först på tisdagen. Enligt anmälaren, en kvinna som bor i centrala Trelleborg, har en man i 70-årsåldern varit hotfull mot henne och krävt att hennes katt inte längre ska gå lös i området. Enligt anmälaren ska den misstänkte även ha sagt att han planerar att förgifta katter.

En kort tid efteråt kom kvinnans katt hem i ett eländigt tillstånd. Katten kräktes och kunde under flera dagar inte stå på benen. Ägaren tog katten till en veterinär som drog slutsatsen att katten förmodligen blivit förgiftad. Katten återhämtade sig senare.

Mannen är misstänkt för djurplågeri.

Andreas MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons