Annons

Grannar säger nej till hästgårdar

Ett antal grannar överklagar Trelleborgs byggnadsnämnds positiva förhandsbesked för fem hästgårdar norr om Anderslöv på Söderslätt.
Trelleborg • Publicerad 1 augusti 2008

Nu får byggnadsnämnden chansen att yttra sig om överklagandet från grannarna.

Trots att byggnadsnämnden minskade antalet hästgårdar från elva som exploatören vill bygga till fem så menar grannarna att det inte är en avvägning mellan olika intressen.

Annons

"Det är att helt gå på exploatörens linje" skriver de i sitt överklagande.

Grannarna menar att hästgårdarna kommer att bli mycket synliga i landskapet eftersom marken där de ska byggas ligger högt. De skriver också att marken är svårdränerad och känslig för markskador och därför olämplig som hagar och betesmark för hästar.

Grannarna menar att det finns bättre placering av hästgårdarna på andra marker i närheten och begär att länsstyrelsen upphäver byggnadsnämndens beslut om positivt förhandsbesked för de fem hästgårdarna.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons