Annons

Grannar säger nej till byggplaner

Ett antal grannar säger nej till planerna att bygga ett flerfamiljhus på W-frö-tomten vid badhuset. Det grannarna vänder sig emot allra mest är att det planerade huset är för högt.
Trelleborg • Publicerad 8 september 2009
Grannarna motsätter sig planerna på ett flerfamiljshus på W-frö-tomten vid badhuset. Arkiv: Claes Nyberg
Grannarna motsätter sig planerna på ett flerfamiljshus på W-frö-tomten vid badhuset. Arkiv: Claes NybergFoto: 

TRELLEBORG. I ett gemensamt brev till byggnadsnämnden uttrycker de sina farhågor med anledning av att fastighetsägaren Prestera ansökt om bygglov.

"Den livsmiljö vi satsat på skulle försämras då vi befarar att nybygget skulle kasta långa skuggor under vissa delar av året och från de övre våningsplanen skulle man ha insyn över våra tomter" skriver grannarna i sitt brev till byggnadsnämnden.

Annons

De anser även att det planerade flerfamiljshuset inte skulle passa in i stadsbilden och att Ebbe-hallen och badhuset skulle komma i skymundan av nybygget.

Några andra grannar som också motsätter sig bygget bjuder in samtliga ledamöter i byggnadsnämnden till ett besök i kvarteret. Även de grannarna menar att huset är för högt och att det har fler våningar än detaljplanen medger.

Grannarna klagar också på att tomten inte skötts om i avvaktan på bygglov.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons