Annons

Grannar negativa till planer för rättspsyk

Medan kommunstyrelsen, Region Skåne och Trafikverket inte har några invändningar mot planerna för rättspsyk är grannarna starkt emot. Det framgår av en rad yttranden som kommit in till samhällsbyggnadsnämnden.
Trelleborg • Publicerad 9 april 2013
Planerna för rättspsyk presenterades på ett möte i Parken i höstas. Foto: Tomas Nyberg, arkiv
Planerna för rättspsyk presenterades på ett möte i Parken i höstas. Foto: Tomas Nyberg, arkivFoto: Tomas Nyberg, arkiv

En av grannarna vänder sig framför allt mot planerna att bygga vindkraftverk för elförsörjningen av det rättspsykiatriska centrumet. Grannen menar att de planerade vindkraftverken på 50 meter kan utgöra en fara för de närboende.

Enligt grannen finns det risk för att is kan kastas omkring av vindkraftverkets vingar och om det lossar delar innebär det också en fara för de närboende. Vindkraftverken kan också ge upphov till störande skuggor, enligt yttrandet. Antingen måste verken få en maxhöjd på 15 meter eller så bör de strykas i planen, menar grannen, som dessutom vänder sig emot ringvägen vid rättspsyk och Mellanköpinge.

Annons

Det gör även ett par som bor i området, som tidigare varit positiva till planerna på ett rättspsykiatriskt centrum, men som nu vänt, eftersom ringvägen inte tagits bort ur förslaget.

Ytterligare ett antal grannar har skrivit ett gemensamt yttrande. De vänder sig också mot ringvägen, men anser även att synpunkter de lämnade in under samrådet inte fått något genomslag i förslaget. Det handlar bland annat om parkering i flera plan i stället för på en vanlig asfaltsyta samt att centrumet borde placeras centralt i Skåne i stället för vid den södra änden.

Region Skåne har inget att erinra mot planerna medan Trafikverket påpekar att riktvärdena för buller måste hållas, men har annars inte några synpunkter.

Martin Falkenby
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons