Annons

Grannar försöker stoppa nytt växthus

Trelleborg • Publicerad 26 september 2007

Planerna på ett nytt växthus vid Larssons handelsträdgård, beläget söder om Norra kyrkogården, möter starka protester från ett grannpar.

De kritiska grannarna föreslår att växthuset i stället uppförs på en annan plats på tomten.

Annons

Ett bygglov för växthuset har redan beviljats av Trelleborgs byggnadsnämnd.

Nu överklagar några grannar i området nämndens beslut.

Motståndarna till byggnaden skräder inte orden i sin överklagan.

Kritiken gäller bland annat höjden på växthuset, och menar att det kommer medföra mycket begränsad sol i deras trädgård.

"Vi anser också att ett nytt och större växthus kommer att vara en betydande olägenhet för oss som gör en obrukbar trädgård vid sol och ett försämrat marknadsvärde för vår fastighet", skriver de missnöjda grannarna och fortsätter med att föreslå att den nya byggnaden anläggs på en helt annan plats på handelsträdgårdens fastighet:

"Vi är inte emot ett nytt växthus och företagets möjlighet att vidareutveckla sig då vi själva är företagare inom kommunen. Möjlighet till annan placering på fastigheten finns", menar grannarna.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons