Grannar fick inte handlingar

Flera av dem som bor nära platsen där rättspsyk ska byggas fick inte handlingar utskickade inför onsdagens samråd. ”Vi ska gå igenom fastighetsförteckningen på nytt”, säger plan- och byggchef Ann-Katrin Sandelius.
Trelleborg • Publicerad 21 oktober 2012

Kjell Olsson är av dem som 2016 kan bli granne till det rättspsykiatriska centrumet i Mellanköpinge. Han fick inga handlingar utskickade inför samrådsmötet som hölls i onsdags. Trots att han har rätt till det då han som granne berörs av projektet och därför ingår i det som kallas sak-ägarkrets.

– Men jag sa till om det på mötet och fick skriva upp min adress på en lista. Vi ska få handlingarna och kommunen har ursäktat sig, säger han.

Ann-Katrin Sandelius är plan- och byggchef på Trelleborgs kommun. Hon säger att fastighetsförteckningen som använts för att skicka ut handlingar inför samrådsmötet ska ses över.

– Hur många som inte har fått handlingarna vet jag faktiskt inte. De får gärna höra av sig hit. Vi ska titta på detta. Förteckningen har kanske inte varit uppdaterad, säger hon.

När kommer personerna att få handlingarna?

– Det kan jag faktiskt inte svara på, säger Ann-Katrin Sandelius.

I samrådet som pågår får också områdets vägförening, politiska nämnder och länsstyrelsen komma med synpunkter. Sista datum för att tycka till är 5 november. Därefter tas åsikterna in och materialet sammanställs innan det skickas ut för en ny utvärdering.

– Det kallas granskningsrunda. Sen är planen att kommunfullmäktige ska behandla detaljplanen i juni nästa år. Men det kan bli senare om det kommer in mycket åsikter som leder till ändringar, säger Ann-Katrin Sandelius.

Säger kommunfullmäktige ja till detaljplanen går beslutet att överklaga till länsstyrelsen.

– Man har i så fall tre veckor på sig från att beslutet antagits, säger Ann-Katrin Sandelius.

Linda Nihlen
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.