Annons

Granhyddan ska tömmas till 1 mars

Nu töms Granhyddans camping. De boende flyttar. Och sista februari stoppar Trelleborgs kommun renhållning, vatten och avlopp på campingen.
Trelleborg • Publicerad 7 februari 2012
Foto: Claes Nyberg
Foto: Claes Nyberg

Sedan början av december har det inte funnits elström på campingen, efter att ägaren inte betalat räkningen. De permanentboende, ett tiotal hushåll, har själva ingen skuld i att de tvingats leva utan elström i två månader.

– Jag har pratat med både va-avdelningen och renhållningen och de säger att de inte stoppar sina åtaganden på Granhyddan förrän 1 mars, även om räkningen inte är betald, säger Lilian Flygare Ivarsson, miljöinspektör i Trelleborg.

Annons

Kommunen kan däremot inte gå in och betala räkningarna för ägaren, även om det drabbar de boende. Det förbjuder kommunallagen.

Eftersom det inte finns möjlighet längre att betala för vatten och avlopp, renhållning och hyra för villavagnarna, finns det ingen annan möjlighet än att de boende flyttar.

– De flesta håller på att ge sig av, säger Bengt Mårtensson, som själv bor på campingen och i många år hjälpt till med att sköta Granhyddan.

Enligt Bengt Mårtensson har många redan hittat andra ställen att bo på.

– Någon har flyttat till Skivarp, någon till Skurup, man hittar ställen där man tror att man kan trivas, säger han.

De boende kan söka ekonomiskt bidrag om de vill flytta till annat boende som är dyrare än Granhyddans camping. Om de kan få bidrag avgörs av deras ekonomiska situation, varje fall bedöms individuellt.

Efter att elströmmen försvann har en del boende redan flyttat. Bengt Mårtensson har försökt att få verksamheten att rulla vidare genom de pengar han fått in i hyra, men pengarna räcker inte till att betala alla räkningar.

– Jag ska själv flytta, men jag får väl hålla lite koll här inför sommarsäsongen, säger han.

Framtiden för Granhyddans camping är ytterst osäker. Enligt mäklaren som haft Granhyddan till försäljning finns det en intresserad köpare, men något kontrakt är inte skrivet ännu.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons