Annons

Grafikelever ställer ut i stan

Fri arbetsmetod men gemensamt tema. Det har varit förutsättningarna för grafikeleverna på Östra Grevie folkhögskola som nu ställer ut på biblioteket i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 5 december 2009
Foto: 
Foto: 
Hanna Granlund och Matilda Thornqvist vid Hannas två konstverk. I bakgrund syns Matildas målning.Foto: 

TRELLEBORG. 15 elever från både år ett och två på grafiklinjen i Östra Grevie medverkar i utställningen. Temat är Framtid, något som tolkats väldigt olika.

– Det är en lång förklaring men jag har tänkt på hur vi bor. Folk flyttar ju mer och mer ut i naturen så jag vill visa hur vårt framtida boende kommer se ut, förklarar Matilda Thornqvist sitt verk i tusch.

Annons

Hanna Granlund har istället funderat på framtidens maktfördelning och kommit fram till att djuren kommer ta över. "Djuret är kung" kallar hon sitt verk som hon skapat med torrnål och kopparplåt.

Hon och de andra eleverna, som hade vernissage under lördagseftermiddagen, berättade gärna om sina konstverk för förbipasserande trelleborgare.

Utställningen kan ses på biblioteket till och med den 15 januari.

Calle Sandstedt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons