Annons

Gott om plats för en svängom i Gislöv

Vädret lär bli en riktig nagelbitare för arrangörerna Gislövs IF när Gislövs marknad kör i gång för 26:e året på fredag. "Jo, visst är vi lite oroliga", säger Nils-Bertil Olsson, marknadsgeneral, och blickar upp mot den regntunga himlen.
Trelleborg • Publicerad 2 augusti 2006
Rolf Nilsson, silla-ansvarig, och Veronica Olsson, värdinna, ser fram mot tre intensiva dagar. Bild: Mårten Svemark
Rolf Nilsson, silla-ansvarig, och Veronica Olsson, värdinna, ser fram mot tre intensiva dagar. Bild: Mårten SvemarkFoto: 

En nyhet för i år är att öltältet utökats med 50 kvadratmeter för att rymma en riktig dansbana. På fredag kväll ska coverbandet Hoolihossan öka trycket i öltältet och på lördag kväll spelar Chinox Dansband från Hörby.

En annan nyhet är räkbuffé som inleder lördagskvällen.

Annons

På allmän begäran kommer Doris med Knäckebröderna att uppträda på lördag. Förra året var Doris höggravid och kunde därför inte komma, men nu görs ett nytt försök.

– Barnen blir helt trollbundna av dem. De är otroligt uppskattade, säger Nils-Bertil Olsson.

Klockan tre på söndag spelar Danne Stråhed. Intäkterna från marknaderna möjliggjorde förra året ett markköp för att anlägga nya fotbollsplaner, som sedan en tid står klara. I år räknar klubben med att dra in en kvarts miljon kronor .

Gislövs marknad är ett populärt mål för knallar och många av dem kommer långväga.

– Vissa ringer flera gånger om dagen och tjatar om en plats, säger Nils-Bertil Olsson.

Gislövs marknad har liksom de flesta andra marknader problem med knallar som säljer otillåtna leksaker som kan vara farliga för barn och andra.

– Vi har ett samarbete med tomer, branschorganisation för torg-och marknadshandlare, och försöker uppmärksamma folk om det här, säger Nils-Bertil Olsson.

Christina Palmgren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons