Gott om aktiviteter när Centralskolan bjöd in

När Centralskolan bjöd in till kulturfest på lördagen var det verkligen fest. Då varvades loppmarknader med arabisk dans och härlig sång.
Trelleborg • Publicerad 31 maj 2008
Foto: 
Försteklassare sjöng in sommaren för full hals.
Försteklassare sjöng in sommaren för full hals.Foto: 
Foto: 

"Envisa Elin, stolt som en tupp, envisa Elin ger aldrig upp", sjöng försteklassarna från centralskolans scen. De tog sats från tårna och sjöng för full hals.

Framför scenen stod föräldrar och släktingar, utrustade med videokameror och kameramobiler och spelade in skönsången som fortsatte med en låt som handlade om skrot.

Centralskolans kulturfest arrangerades för första gången förra året som ett sätt att fira en av skolbyggnadernas hundraårsjubileum och Trelleborgs 750-årsjubileum.

Konceptet var lyckat, och föräldrarådet och skolan bestämde sig för att arrangera en fest i år igen. Förutom uppträdanden från scenen kunde besökarna bland annat roa sig med loppmarknad, minigolfspel, bollkastning, ansiktsmålning och lotterier.

Det fanns också möjlighet att dricka kaffe och äta nybakade kakor.

– Vi vill visa olika sorters kultur och även tjäna in lite pengar till våra klasser. Det är barnen själva som fixat det mesta, berättade läraren Gullvi Olsson.

För pengarna som skolan fick in förra året ordnades en gemensam resa till Kämpinge. Vad det blir efter den här kulturfesten beror på hur mycket pengar som strömmat in när intäkterna var färdigräknade.

Donika Berisha fyndade en hjärtformad lampa på loppisen till det facila priset av en krona. Men det var inte därför hon kom till kulturfesten.

– Min lillasyster har dansat på scenen, förklarar Donika Berisha.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.