Annons

Gott och hembakat på kalt kafé

Hos Thebrödsbageriet på Kontinentgatan bakas alla bröden och bakverken på plats.
Trelleborg • Publicerad 16 augusti 2013
Foto: 

I köket som skymtas bakom disken är tårtbaket i full gång. I korgarna ligger olika bröd och i glasdisken finns frukttårtor, prinsessbakelser, arraksbollar, dammsugare, mazariner och massor av annat som ser gott ut. Damen som expedierar Bönorna är rar och tillmötesgående. Men kort kan man inte betala med så vi får vända i dörren för att ta ut kontanter på Algatan. Väl tillbaka faller Bönornas val på en kanelbulle och en chokladboll. Eftersom det är så billigt slår vi även till på varsin fralla med ost.

Det är kyligt ute, och någon uteservering finns ändå inte, så vi slår oss ner i den enkla och kala lokalen. Det är inte särskilt ombonat, stilen är opersonlig och inredningen verkar en gång i tiden ha varit en provisorisk lösning, men som ändå har fått hänga med längre än planerat.

Annons

Vid alla de fyra övriga borden sitter män i femtio- sextioårsåldern som ser belåtna ut trots den kala atmosfären. Bönorna spekulerar i om de är hamnarbetare som har Thebrödsbageriet som stammishak. För det hembakade brödet och de goda bakverken är helt klart värda att återvända för. Och det tysta och lugna kaféet är skönt om det är det du vill ha, men det bjuder mer in till snabbfik, snarare än långsittningar.

Det som Bönorna provsmakar är gott, men lämnar ingen känsla av sensation. Kanelbullen är dock saftig med mycket fyllning, chokladbollen är lagom söt och brödet är med all säkerhet dagsfärskt, det är mjukt och smakar mycket bra. Kaffet däremot är blaskigt och inte heller så varmt som man kan önska en kylig, regnig sensommardag.

Louise Löfgren
Bönorna
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons