Annons

Göran Ling ny fritidschef

Göran Ling, 62 år, blir ny fritidschef i Trelleborg från 1 januari. Han efterträder Lars-Göran Canerholm som går i pension.
Trelleborg • Publicerad 28 november 2003

Kommunstyrelsen beslöt att utse Göran Ling på sitt sammanträde i torsdags. - Jag ser fram emot detta. Det ska bli spännande, säger Göran Ling. Göran Ling blev anställd som kamrer på den nyöppnade Söderslättshallen på 1960-talet. Han har arbetat på fritidskontoret i Trelleborg i cirka 30 år, sedan Söderslättshallen invigdes. Hans nuvarande anställning är som administrativ chef. - Jag är nog ganska välkänd i föreningarna, säger han. Han har en egen bakgrund inom idrotten, som bollspelare i fotboll, handboll och bordtennis. Han tillhörde Landskrona Bois och nådde som längst till reservlaget och har bland annat spelat med den kände Bois-profilen Claes Cronqvist i juniorsammanhang. - Jag avslutade karriären i en småklubb i division fem, berättar han. Göran Ling tycker särskilt att det är spännande med föreningslivet i Trelleborg. - Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med föreningarna och försöka göra det bästa möjliga för klubbarna, säger han. Själv har han avhållit sig från att engagera sig i någon förening i Trelleborg eftersom han vill stå fri från bindningar. Eftersom Göran Ling redan hunnit bli 62 år blir det troligen inte så många år på posten som fritidschef för honom. - Jag har inte tänkt på det ännu, utan ser fram emot att börja vid årsskiftet, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons