"Gör tingshuset till Kulturhus i city"

Mait Risberg (m), före detta ordförande i kulturnämnden i Trelleborg, föreslår tillsamman med Lennart Winquist att tingshuset i Trelleborg görs till ett Kulturhus.
Trelleborg • Publicerad 15 april 2008

Det är i ett medborgarförslag som de för fram sin tanke. De menar att på tingshusets bottenvåning kunde bland annat verksamhet som vernissager och utställningar, visning av kommunalt ägda konstverk, ett rum för film- och bildvisningar samt utrymme för barnverksamhet få plats.

Dessutom vill de båda att den stora sessionsalen ska användas till föreläsningar inom olika ämnen som konst, musik och litteratur. De båda menar också att parken runt tingshuset kan användas för skulpturer. Andra våningen föreslår de skulle kunna hyras ut till kontorsverksamhet eller annan verksamhet.

Förslaget är nästan identiskt med socialdemokraternas förslag på hur tingshuset i Trelleborg ska användas som fördes fram i samband med diskussionen om en eventuell flytt av museet till tingshuset.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.