Annons

"Gör Slangfabriken till inomhusarena"

I ett medborgarförslag föreslår en trelleborgskvinna att Trelleborg AB:s gamla Slangfabrik byggs om till ett centrum för idrottsföreningar.
Trelleborg • Publicerad 9 maj 2008
Trelleborg AB:s gamla Slangfabrik föreslås bli idrottscentrum. Arkivbild: Tomas Nyberg
Trelleborg AB:s gamla Slangfabrik föreslås bli idrottscentrum. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

"Slangfabrikens lokaler skulle kunna göras om så att till exempel friidrotten får en inomhusarena" skriver hon i sitt medborgarförslag.

Lokalernas storlek gör att det skulle kunna bli planer för inomhusfotboll, bandy., handboll och volleyboll menar förslagsställaren och pekar på den gamla Volvofabriken i Eskilstuna där junior-SM i friidrott hölls i vintras.

I sitt förslag drar trelleborgskvinnan fram fördelarna med sitt förslag: att alla klubbar kan samla sin verksamhet under ett tak och att det kan bli bättre långsiktig planering av inomhustiderna för klubbarna. Trelleborgskvinnan menar att det är en bra investering för kommunen att ordna sysselsättning på fritiden för stora mängder barn och ungdomar. Hennes tips på finansiering är att få storföretag i kommunen gå in och sponsra en del av verksamheten.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons