Annons

Golfklubb värnar om träningsanläggning

Rör inte vår träningsanläggning vid Maglarps strand.
Trelleborg • Publicerad 25 maj 2009

Det skriver Trelleborgs Golfklubb i sitt yttrande över de 1 100-1 300 nya bostäder som planeras i området.  Golfklubben skriver att en del av dess övningsområde norr om väg 511 kommer att tas i anspråk för bebyggelsen, vilket man är mycket kritiskt mot. "Detta förslag till ingrepp innebär att våra redan begränsade möjligheter till träning och utbildning försämras, vilket vi inte kan acceptera", skriver golfklubben. Klubben påpekar också att ett bostadsområde nära golfbanan kan utgöra en fara för dem som bor där.

Kurlands byalag vädjar i sitt yttrande till byggnadsnämnden att bebyggelsen ska utformas i traditionell skånsk stil. Därför är det inte lämpligt att husen blir mer än två våningar höga, skriver byalaget som även vill att skjutbanan blir kvar.

Även Lantbrukarnas Riksförbund har yttrat sig, och precis som tidigare är LRF kritiskt till att bebyggelsen etableras på åkermark som är en av världens bästa, och som behövs för att man ska kunna tillgodose behovet av livsmedel.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons