Annons

Golfklubb tar upp tomtplaner på nytt

Efter att två gånger nekats att stycka av tomter på en del av sin mark tar nu Trelleborgs Golfklubb nya tag. I ett brev till kommunen begär man nu ett planbesked och hoppas på framgång den vägen.
Trelleborg • Publicerad 24 juni 2013
Foto: PAUL BEATY

Två gånger tidigare har klubben fått nej när man begärt förhandsbesked om att få stycka av tre eller fyra tomter från marken som klubben äger norr om kustvägen, i södra utkanten av Kurland. Avslaget har motiverats med att området inte är planlagt. Därför går klubben nu vidare och begär ett planbesked för området.

Ett planbesked är ett svar från kommunen om man kan tänka sig att göra en detaljplan för området, så att klubben kan stycka av tomterna för småhus.

Annons

I sitt brev till kommunen skriver klubben att tomterna kommer att ligga en bra bit mer än tre meter över havsnivån och att det redan finns va-ledningar i närheten. Det finns redan flera hus på samma sida om lokalgatan som klubbens planerade tomter, skriver klubben också i sitt brev.

Bakgrunden är att golfklubben inte har någon användning för marken och att den kan inbringa pengar som klubben kan använda i sin verksamhet.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons