Annons

Golfklubb överklagar byggnej

Trelleborgs golfklubb överklagar byggnadsnämndens nej till deras förhandsförfrågan om att få stycka av tre tomter till tre småhus från klubbens mark.
Trelleborg • Publicerad 27 november 2007

Det handlar om ett stycke mark på Kurlandssidan av kustvägen, väg 511. Marken ligger intill uppfartsvägen till Kurland.

Enligt klubbens ansökan är området inte till nytta för golfverksamheten. Men byggnadsnämnden sade nej till frågan från golfklubben, bland annat på grund av befarade problem med utfarter som argument. Nu överklagar golfklubben till länsstyrelsen och hävdarvia sitt ombud att de negativa synpunkterna som kommit in från en granne om störd utsikt inte är någon betydande olägenhet.

Annons

Golfklubben menar även att en eventuell framtida höjning av havsnivån inte heller är skäl att säga nej till planerna att bygga tre småhus på tomterna.

Klubben menar att det inte finns något skäl för byggnadsnämnden att ge negativt förhandsbesked till planerna. Därför bör länsstyrelsen ändra beslutet, anser golfklubben via sitt ombud.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons