Annons

Golfbanor vid Stavstensudde för dominerade menar mp

Trelleborg • Publicerad 15 februari 2005

Miljöpartiet i Trelleborg tycker att golfbanorna fått en alltför dominerande roll i planen för Stavstensudde.

Det framgår av partiets yttrande över den fördjupade översiktsplanen. Det är framför allt i den östra delen av området, kring nuvarande byn Kurland och etapp 1 som golfbanorna ligger för nära husen och runt bebyggelsen, anser mp.

Annons

"Vi tycker inte detta är god boendemiljö" skriver mp.

Miljöpartet menar att det nuvarande förslaget, där antalet bostäder bantats med cirka 200– 400 mot tidigare versioner, innebär att marken används mindre effektivt. Mp vill ha en tätare bebyggelse.

Dragningen av E 6 och framtida pendeltågsstation är frågor som enligt mp inte hör hemma i den fördjupade översiktsplanen för Stavstensudde.

"Vi föreslår därför att dessa ställningstagande helt stryks" skriver mp.

Mp anser också att det saknas resonemang kring möjligheterna att ansluta området till stadsbusstrafiken och den regionala busstrafiken. Tidigare har det funnits med hållplatslägen för bussar i planen, men dessa saknas i den nuvarande versionen, påpekar mp.

Frågan om kollektivtrafiken måste få större utrymme, anser mp.

Mp efterlyser även tidigare skrivningar om miljöanpassad bebyggelse.

Även Banverket efterlyser mer beskrivningar av hur kollektivtrafiken ska fungera i sitt yttrande om Stavstensplanen.

Lasse Bryggare

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons