Golfbaneplaner oroar slågarpsbo

Enligt en närboende till den eventuella golfbanan i Slågarp har vissa markarbeten påbörjats som kan tydas som förberedelser för golfbanan.
Trelleborg • Publicerad 18 februari 2002

- Jag ber därför om besked om det aktuella läget i frågan, skriver slågarpsbon i ett brev till Trelleborgs kommun. I ett tidigare brev till kommunen har slågarpsbon motsatt sig planerna på en golfbana på orten. En golfbana skulle ödelägga landskapsbilden, som består av gammal betesmark, odlad mark och mossar och transporterna till golfbanan skulle medföra ytterligare olägenheter för naturen, enligt slågarpsbon. I det senaste brevet vill slågarpsbon ha besked från kommunen om några instanser tillfrågats angående planerna och i så fall vilken inställning dessa har. - För att klargöra mina, närboendes och andras möjligheter att överklaga eventuella beslut, skriver slågarpsbon. Planerna på en golfbana i Slågarp har väckts av en markägare som haft tankar på att möjligen använda ungefär 60 hektar mark till en 18-håls golfbana. Kostnaderna beräknas till mellan 20 och 25 miljoner kronor. Det tar dock lång tid från förslag till färdig bana. Många olika intressen berörs om en ny golfbana ska anläggas. Det gäller bland annat naturvärden som förekomst av biotoper och fåglar, fornminnen samt på vilket sätt bygget kommer att störa grannarna.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.