Annons

Golfare i jättebråk om nytt klubbhus

Flommens golfklubb på Fädriften i Falsterbo skakas av ett jättebråk. Vid årsmötet i lördags röstades ordföranden Peter Jeppsson bort, vilket fick till följd att hela den sittande styrelsen avgick.
Trelleborg • Publicerad 11 december 2007
arkivbild: trelleborgs allehanda
arkivbild: trelleborgs allehandaFoto: 

Roten till konflikten är diskussionen om ett eventuellt nytt klubbhus. På föreningens vårmöte fattades beslut att man skulle utreda frågan och till lördagens årsmöte hade styrelsen tagit fram ett förslag som innebär att man bygger ett nytt klubbhus till en kostnad av 31,5 miljoner kronor.

– Vi skickade ut information om detta innan års-mötet, och vissa ledamöter hade uppfattat utskicket som ett definitivt beslut, men så var inte fallet, säger den avgående ordföranden Peter Jeppsson.

Annons

Klubbhusplanerna upprörde flera medlemmar och enligt uppgifter till Trelleborgs Allehanda var missnöjet den utlösande faktorn till att en motkandidat till Peter Jeppsson, Klas Hellkvist, lanserades innan årsmötet. Klas Hellkvist vann omröstningen med 146 röster mot 115. Detta fick till följd att alla sittande styrelseledamöter, förutom två som inte ställde upp för omval, tackade för sig.

Enligt Peter Jeppsson hade den vinnande majoriteten inte backat upp med nya namn till styrelsen och när nya ledamöter skulle väljas till de plötsligt vakanta posterna fanns det enligt Peter Jeppsson inga kandidater till flera av posterna.

– De fick handplocka folk ur församlingen under komiska, ja närmast pinsamma förhållanden. Det var inte professionellt gjort, de borde ha varit bättre förberedda, säger Peter Jeppsson och fortsätter:

– Att de väljer en ny ordförande i stället för mig är helt i sin ordning, men det kunde ha skötts bättre, säger han.

När Trelleborgs Allehanda ringer upp Klas Hellkvist vill han endast kommentera saken ifall det sker vid ett personligt möte i slutet av veckan.

– Jag ger inga kommentarer på telefon, säger Klas Hellkvist.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons