Golf och mobiler lockade aktiesparare

Golfmode, mingel och mycket snack om framtiden. Det var ingredienserna i Aktiespararnas välbesökta sommarmöte i går.
Trelleborg • Publicerad 10 augusti 2005

Drygt 170 medlemmar i Trelleborgs Aktiesparare sökte sig i går till Smygehamns havsbad för att höra Ericssons vice vd Peter Olsson berätta om hur framtidens mobiler kommer att fungera.

– Han gav en väldigt levande beskrivning av hur vi kommer att leva 2012. Otroligt spännande, tyckte Vally Lindvall från Hammarlöv, en av deltagarna.

– De här träffarna är mycket trevliga arrangemang. Kul att de lyckas få hit höga vd:ar som berättar om sin verksamhet.

Väninnan Marianne Ohrlander är entusiastisk aktiesparare och har själv Ericssonaktier.

– Jodå, jag har köpt dem både dyrt och b illigt. Just nu går de att få för 26 kronor.

Annars finns hennes egna favoriter för tillfället inom helt andra branscher.

– Klädmärket JC och olja från Sibirien intresserar mig just nu.

Marianne Ohrlander håller sig uppdaterad varje dag för att hänga med i svängarna.

– Tre gånger om dagen kollar jag text-tv, en gång på förmiddagen, vid femtiden och så precis innan jag ska lägga mig. Men jag köper inte varje dag, man ska kunna avvara de pengar man investerar.

Hon har inte alltid varit lika begeistrad.

– För 15-20 år sedan tyckte jag att de som satt och tittade på siffror var helt tönna, men i dag tycker jag att det är väldigt spännande. I pausen bjöds det på prisutdelning efter helgens golftävling Aktieslaget som i år firade tioårsjubileum. Över hundra personer ställde upp i den populära tävlingen och de lyckliga vinnarna i de två klasserna fick välja från ett bord fullt av priser skänkta av sponsorer. Till och med tröstpris i form av en svampbok fanns för de som hade haft "one of those days" på golfbanan.

Medan publiken mumsade på smörgås och drack mineralvatten visade en av sponsorerna också upp sin höstkollektion av golfkläder. Några unga mannekänger svischade förbi iförda jackor och byxor i vind- och regntäta material. En person i publiken uttryckte vad många såg ut att tänka.

– Jo, det var ju fint, men det är nog mer för barnbarnen...

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.