Annons

Godstrafik riskerar lamslås vid strejk

En stor del av godstrafiken till och från Trelleborg riskerar att bli stillastående efter strejkhot från fackförbundet SEKO. Landets lokförare kräver bland annat högre lön, kortare arbetstid och längre vila mellan arbetspassen.
Trelleborg • Publicerad 10 maj 2002

Trelleborg, som är en av landets största transporthamnar, kommer att påverkas kraftigt av strejken. I och med att Malmös godsbangårdar i princip kommer att blockeras, stoppas stora delar av tågtrafiken till och från Trelleborg. Bland annat så drabbas all godstrafik som är knuten till transportföretaget Green Cargo. Samtliga deras godståg som passerar Malmö på sin väg mot Trelleborg kommer blir stående där. För Green Cargos del handlar det om runt 200 godsvagnar per dag som inte kommer kunna skeppas iväg. På SEKO vet man idag inte hur länge strejken kommer att pågå. - Vi håller på tills de kommer med ett bud vi kan acceptera, säger SEKO:s pressombudsman Jonas Pettersson. Motpart i tvisten är arbetsgivarförbundet ALMEGA. Enligt deras förhandlingschef Harriet Lövén är SEKO:s krav orimliga. - Vi har ställt upp på deras huvudkrav, nämligen omfattande arbetstidsregler i branchavtalet. Därför är det fullkomligt obegripligt att SEKO nu tar till så kraftiga stridsåtgärder som de nu gör. Det är kunderna som drabbas, det vill säga alla som reser med tåg och skickar gods på järnväg, säger hon. Om inte parterna kommer överens inleds strejken den 17 maj klockan 16.00. En upptrappning är sedan planerad att genomföras den 21 maj. Text: Andreas Wiklund

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons