Annons

Goda tider och nya vanor

Värmen, förändrade vanor, högkonjunkturen och influenser från utlandet. Söderslätts restaurangbesökare har många olika förklaringar till att vi äter ute allt mer.
Trelleborg • Publicerad 6 augusti 2006
Vasilis Papadopoulus och Camilla Papadopoulu med barnen Artémis och Dimitris föredrar barnvänliga ställen. Bild:Pernilla Sjöström
Vasilis Papadopoulus och Camilla Papadopoulu med barnen Artémis och Dimitris föredrar barnvänliga ställen. Bild:Pernilla SjöströmFoto: 
Daniel Olsson har mycket att göra på kvällarna.
Daniel Olsson har mycket att göra på kvällarna.Foto: 
Uteserveringarna har gynnats av det fina vädret.
Uteserveringarna har gynnats av det fina vädret.Foto: 

– Värmen har nog lockat ut fler än vanligt, säger Oliver Lazarevski och viftar bort ett par envetna blomflugor från barnens mat på Pizzeria Läget i Nybrostrand.

Håkan Elmström som inväntar sin mat på restaurang Istanbul i Trelleborg tror att högkonjunkturen har betydelse.

Annons

– Folk har mer pengar helt enkelt. Det är inte bara en proiriteringsfråga, säger han.

Det finns också mer långsiktiga förklaringar.

– Jag tror folk är mer sociala numera, säger Stina Persson.

– Det är så lätt att gå ner på stan för att träffas över en fika. Jag tror också att man tar med sig vanan att äta ute om man varit utomlands, säger hennes bror Kim Nyström.

– Man ser att det har blivit mer uteserveringar. Det är framför allt är unga människor som går ut, säger Camilla Christensson.

– Numera går folk ut när de ska festa, fira något eller umgås. Förr hade man kalas hemma istället, säger mamma Ingrid Blomstrand.

De säger också att de dras till de restauranger som verkar ha flest besökare, vilket oftast blir de med uteservering.

Christina Palmgren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons