Goda tider för hotellbranschen

2006 var ett bra år för Trelleborgs hotell. Nu hoppas man på ännu fler gäster under jubileumsåret.
Trelleborg • Publicerad 4 mars 2007

På Night Stop märks det att byggboom råder i kommunen. Beläggningen har gått upp avsevärt under 2006.

– Jag hade 40 procent beläggning förra året. En uppgång efter flera år av nedgång. Det var främst under sensommar och hösten som vi fick allt fler gäster, säger Lena Borg.

Främst är det byggjobbare som står för ökningen.

– Det är tydligt att det byggs väldigt mycket. Vi har haft alla möjliga företag här som långliggare. Isolering, glas, rörmokare och så vidare, menar hon.

Övriga hotell har också goda tider. På Hotell Horizont är man nöjda med beläggningen under 2006. På Dannegården säger personalen samma sak. Där är det inte byggjobbare som är den vanligaste gästen.

– Vi hade en ökning i fjor. Det beror på att vi hade så många konferenser förra året. Det händer så mycket i Trelleborg och det gynnar oss, säger Fredrik Nilsson på Dannegården.

På Cronia Bed & Breakfast är Annelie Segerhagen också nöjd med beläggningen. Men samtidigt tycker hon att det kunde varit bättre. De turister hon har som gäster bara blåser förbi.

– De kommer med färjan från Tyskland, stannar en natt och åker sedan vidare. När de frågar hur man kommer ner till havet vet jag inte riktigt vad jag ska svara. Man får ju gå ända bort till Östra stranden för att nå vattnet.

Lena Borg på Night Stop håller med.

– Jag minns 1993 när jag började jobba här. Muren hade fallit i Tyskland och det strömmande tyskar hit. Då hände det saker i stan och folk stannade här. Nu har det stått stilla ett tag.

Hon tror dock att turismen kommer att öka med tiden. Inte minst under jubileumsåret.

– Nu är det ju lite på gång i stan. Ställen som Algatan 9 och Systrar och Bönor gör att det känns kul att rekommendera mina gäster att gå ut. Då tycker gästerna det är trevligt här. Och då kommer de tillbaka, säger hon.

Sofia Bergström

0410-545 63

sofia.bergstrom@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.