Annons

Gnäll och gnat på Vångavallen

Nu har säsongen börjat igen. Nu är det dags för klagomål, gnäll, vädjande – och utskällningar.
Trelleborg • Publicerad 14 april 2010

TRELLEBORG. Hur många borde sitta på Vångavallens läktare varannan vecka hela sommaren? Hur många av alla 42 000 i vår kommun borde köpa årskort hos TFF?

Jag har spelat fotboll. Två veckor på Gislövs IF:s fotbollsskola någon gång i början av 90-talet. Man fick en banan varje dag och det var mysigt att äta lunch på planernas gröna gräs. När skolan avslutades fick alla en t-shirt och en boll. Bollen har jag haft mycket nytta av, men inte på någon fotbollsplan.

Annons

Det diskuterades nog inte ens att jag skulle börja på riktigt. Det var bara inte min grej, och jag fattade inte varför det skulle vara så mycket regler. Vi kan väl bara spela, liksom? (Det är nog därför jag lekte häst istället för att spela fotboll under rasterna också. Min liberala syn på det hela krockade lite med alla inkast som de andra ville göra...)

Men jag går gärna och kollar på en fotbollsmatch. Om det sedan är division 3-derby på Ymorvallen eller allsvensk fotboll på Vångavallen spelar ingen roll. Så länge det är i Trelleborg, med (till viss del i alla fall) trelleborgare på plan och – viktigast av allt – med trelleborgare på läktaren är jag nöjd.

Därför håller jag med alla som gnäller och klagar: Det borde definitivt vara fler åskådare på Vångavallen! Åtminstone när det är fint väder... Det är en mötesplats, man kan spana på lokalkändisar. Och så kan man äta god mat.

Men samtidigt som man kan tycka att fler borde kunna uppbringa någon sorts intresse för fotbollen eller hänget på Vångavallen kan man fråga sig hur många av oss 42 000 som får lov att vara intresserade av musik och ta del av sommarens alla musikevenemang istället för bollsporten.

Och måste det vara så att intresset för killarna i blå tröjor som jagar en boll automatiskt ökar bara för att de gör det i allsvenskan istället för i någon annan division?

Jag tycker inte det. Jag passar mer än gärna en tv-sänd toppmatch i spanska ligan för derbyt på Ymorvallen eftersom det inte är kvalitén på spelet som gör att jag tittar.

Därför tror jag att TFF måste locka publik på annat sätt än att hela tiden tjata om chansen att få se allsvensk fotboll på hemmaplan för några hundralappar. Och sluta anklaga dem som inte kommer! De kanske hellre går på en konsert.

Martin Strandberg
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons