Annons

Glassplitter togs bort först efter en vecka

En hög orangefärgat glassplitter från har sedan förra torsdagen legat framför Stadshotellet i centrala Trelleborg med uppenbar skaderisk för hundar och andra djur.
Trelleborg • Publicerad 8 april 2002

Först på måndagseftermiddagen togs splittret bort efter ett samtal från Trelleborgs Allehanda. - Det måste ha skett någon form av missförstånd mellan oss i personalen men jag ska se till att det tas bort idag, säger Glenn Ekroth på Stadshotellet som varit ansvarig för verksamheten under den senaste veckan då ägaren varit bortrest. Glassplittret kom från en av de nedre rutorna i fasaden till hotellets restaurang som slagits sönder. Enligt Uno Svensson, ingenjör på gatukontoret, är det ingen som har hört av sig till kommunen med något klagomål på glassplittret och därför har det kunnat ligga kvar så länge utan att någon ringt och tryckt på fastighetsägaren, i det här fallet Stadshotellet, att sopa upp det. - I första hand är det fastighetsägarens ansvar om nedskräpningen kan relateras till fastigheten. Vi kontaktar dem och ber dem städa upp. Sker inte det så kan vi åka dit och sopa upp och sedan debitera dem. Men det brukar inte vara något bekymmer i Trelleborg. Fastighetsägarna brukar själva hålla ordning framför sina fastigheter.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons