Annons

Glasskafé med trist utemiljö

Aktiviteterna i anrika Granhyddan i Beddingestrand har varierat genom åren. Efter att ha stått mer eller mindre igenombommat ett tag öppnades Café Granhyddan innan sommaren.
Trelleborg • Publicerad 3 augusti 2013
Foto: 

Kaféet ligger i bottenplanet i en del av den gamla restaurangbyggnaden vars fasad fått sig en rejäl uppfräschning. Detta är framför allt ett glasskafé med Engelholmsglass som leverantör. Glass finns både att köpa styckevis och i form av kulglass.

När Bönorna besöker Granhyddan är det regnigt och småkyligt ute så vi är inte speciellt sugna på glass. Utbudet av kakor och bullar är klart begränsat. I en glasmonter finns dammsugare, chokladbollar och bitar av chokladtårta. Och på disken står ett fat med kanelbullar. De nygräddade våfflorna, 25 kronor med sylt och grädde, sprider däremot en härlig doft i lokalen.

Annons

Kaffevarianterna är lite utöver dem som kommer från en vanlig kaffebryggare. Här finns både espresso, kaffe latte och cappuccino. Vi beställer en cappuccino för 25 kronor, en kopp vanligt kaffe, 15 kronor, och en kanelbulle, 10 kronor. Vi slår oss ner i ett av de tre små rum som utgör själva kaféet. Miljön är rustik och något spartansk.

Kanelbullen ser ut att vara torr men den överraskar med mycket kanelsmak och gott om krämigt innehåll. Cappuccinon är helt okej. Det lilla pappersunderlägget mellan koppen och fatet är en kul detalj som ger en känsla av Italien.

Det vanliga bryggkaffet som serveras i mugg är riktigt gott och det ingår även påtår.

Den som är lite småhungrig eller vill ha ett matigare alternativ har inte så mycket att välja mellan utan är hänvisad till varm smörgås i form av panini.

Uteserveringen består av stora parasoller och långa rustika bänkar och bord som står i jämna rader. Det är varken mysigt eller speciellt inbjudande, men funktionellt om man råkar vara ett stort sällskap. Utsikten utgörs av en parkeringsplats och väg 9.

Toaletten är både handikappanpassad och har ett skötbord.

Louise Löfgren
Bönorna
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons