Annons

Glasfusing allt mer poppis

På lördag öppnar ABF sin elevutställning på Garvaregården. Ett 40-tal elever ställer ut sina alster – allt från glas till keramik, sömnad och vävning.
Trelleborg • Publicerad 22 augusti 2006
Glasfusing ökar i popularitet. Ingrid Wallin, cirkelledare, visar upp en av ABF:s elevers glaskonstruktioner. På lördag öppnar ABF:s elevutställning på Garvaregården. Bild: Tomas Nyberg
Glasfusing ökar i popularitet. Ingrid Wallin, cirkelledare, visar upp en av ABF:s elevers glaskonstruktioner. På lördag öppnar ABF:s elevutställning på Garvaregården. Bild: Tomas NybergFoto: 
Tiina Leikas verk heter "Pricken över iet" och kombinerar materialen keramik och glas.
Tiina Leikas verk heter "Pricken över iet" och kombinerar materialen keramik och glas.Foto: 
Anita Christensens keramikballong med tillhörande hand är gjord enligt tekniken naked raku.
Anita Christensens keramikballong med tillhörande hand är gjord enligt tekniken naked raku.Foto: 

Något som ökar i popularitet bland ABF:s kurser är glasfusing som började i våras. Så glaskreationer i olika färger kommer det att finnas gott om på den elevsutställning som öppnar nu på lördag.

– Det ser rätt avancerat ut men det är enkelt. Alla kan göra det, säger Ingrid Wallin, cirkelledare i grafik och glasfusing.

Annons

Tekniken går ut på att man skär ut mönster ur glasskivor i olika färger. Sedan bränns allt i en glasugn. Resultatet blir till glaspärlor, fat och väggprydnader.

– Glas är ett roligt material att jobba i, det finns så många möjligheter. Det blir fint när det smälter, säger Ingrid Wallin.

Keramik, sömnad, vävning, oljemålning och teckning är annat som ställs ut på elevutställningen som pågår fram till den 17 september.

– Det är kul för eleverna att få visa upp vad de har gjort, säger Marianne Larsson, cirkelledare i keramik och glasfusing.

Under kulturnatten i Trelleborg går det att besöka utställningen på Garvaregården mellan klockan 17 och 24.

Jessica Bloem Pettersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons