Annons

Glammig avslutningsbal med dyster underton

Det var klackarna i taket på Centralskolan på torsdagskvällen. Eleverna firade av sin skola ordentligt med festmåltid och disko.
Trelleborg • Publicerad 12 juni 2009
Foto: 
Omar Betshawi som nyss gått ut första klass var inte blyg för att dansa med tjejerna. Tvärtom var han kungen på dansgolvet.Foto: 

TRELLEBORG. Men det var med blandade känslor som eleverna stuffade loss till diskotonerna. Eufori över det stundande sommarlovet blandades med sorgsenhet över att aldrig få komma tillbaka till skolan.

– Det är trist att skolan ska läggas ner, sa Emmy Hoang som till hösten börjar trean på Ljunggrenska skolan.

Annons

Hon fick medhåll av kompisen Aksana Ksizaek, som tillade:

– Men det är roligt att få lära känna nya vänner.

Kvällen inleddes med att läsk, salta pinnar och mingel. Sedan serverade personalen kycklingfilé med kulpotatis och marängsviss till efterrätt. Barnen hade klätt upp sig till tänderna i fina skjortor och klänningar.

När det sedan blev disko var det full fart på dansgolvet. Och just precis då var det ingen som tänkte på så sorgliga saker som att skolans tid snart är förbi.

Gustav Svensson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons