Annons

Glada grodor intog stan

Femåringarnas bokparad var i år grön. 400 pigga grodor och deras kanin- och griskompisar skuttade genom stan innan festen drog igång på allvar i Stadsparken.
Trelleborg • Publicerad 14 maj 2008
Lasse Svensson lyckades få igång 400 femåringar. Tillsammans sjöng de "Fader Abraham" så att det ekade över hela Stadparken. Bild: Tomas Nyberg
Lasse Svensson lyckades få igång 400 femåringar. Tillsammans sjöng de "Fader Abraham" så att det ekade över hela Stadparken. Bild: Tomas NybergFoto: 

- Jag tyckte boken var jättebra! Det var roligt när grodan hälsade på haren, berättade Rika Björklund som var utklädd till gris i rosa jacka och rosa öron i tofsarna.

Hon är en av Trelleborgs femåringar som läst Max Velthuijs bok Grodan blir glad. Den handlar om en groda som längtar efter att vara något annat. Kanske en kanin eller en gris? Men till slut blir han övertygad om hur bra det är att vara sig själv.

Annons

I paraden var barnen utklädda till olika djur från boken, men de flesta gick dock klädda i grönt.

- Jag tycker mycket om att läsa, fortsatte Rika. Prinsessan på ärten är min favorit. Men jag skulle inte själv kunna känna en ärta under madrassen.

- Jag gillar Mio, Ronja och Jonathan, sa hennes kompis Alva Servin som var utklädd till kanin.

- Jag läser också en massa böcker. Bäst tycker jag om böcker med dinosaurier, berättade kompisen Aulou Grezda, som var utklädd till groda.

Paraden slutade i Stadsparken där Lasse Svensson och Roland Andersson uppträdde med olika sånger. Först sjöng de alfabetssången men upptäckte att det alfabet som var uppradat på scenen saknade en massa bokstäder. Med barnens hjälp fick Lasse Svensson till sist rätt på det.

Sedan kunde konserten dra igång med sånger som "Små grodorna" och "Fader Abraham".

Stämningen var hög och volym så hög att hela stan kunde höra:

"... och han åt och drack, och han drack och åt. Och så gjorde han såhär..."

Sofia Bergström sofia.bergstrom@allehandasyd.se
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons