Annons

Glad påsk på Gertrudsgården

Påskpjäs, påsklekar och påskvisor. Det var mycket glädje när barnen på Gertrudsgårdens förskola firade påsk på skärtorsdagen.
Trelleborg • Publicerad 28 mars 2002
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG 30-talet barn satt i en stor ring och sjöng visor.De flesta barn var utklädda till fina påskkärringar och påskgubbar. Men för några av barnen, som alla är mellan ett och fem år, blev det lite långtråkigt. Viktor fastnade för ett spel som låg i hyllan bakom honom, men hans närmaste granne sa åt honom och så var Viktor tillbaks i ringen igen. En påskgubbe tyckte att sockorna var roliga att leka med och tog av sig och var plötsligt barfota. Han lindade ena sockan mellan sina fingrar och hängde med så där lagom i visorna. Lamm är populärt i påsktider och naturligtvis visade barnen att de kunde sjunga "Bä bä vita lamm". När trollmor lade sina troll föll några barn i sömn i förskolelärarnas famnar.

Tomas Nyberg tomas.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons