Annons

Gjorde skador på över 10 000 vid busskur

En man som 2016 var bosatt i Vellinge kommun döms nu för två brott han begick då, bland annat i Västra Ingelstad.
Västra Ingelstad • Publicerad 12 februari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Emil Langvad/TT

Det var i oktober 2016 som den nu dömde mannen kastade sten mot en väntkur i Västra Ingelstad. Tre glasrutor och en informationstavla gick sönder, skadorna har beräknats kosta 10 750 kronor att reparera.

Mannen har erkänt handlingen, och förklarat sig med att han var arg på Skånetrafiken för att han inte fick åka med tåget fastän han hade en giltig biljett.

Annons

Tingsrätten finner mannen skyldig, men anser att det inte kan anses utrett att mannen stått för samtliga skador. Därför frikänns han från ansvar för förstörelsen av informationstavlan och en av glasrutorna.

Mannen döms också för våld mot tjänsteman, efter en händelse i Malmö i oktober 2016. Mannen ska ha sparkat en arrestvakt på låret, när denne skulle lämna tillbaka mannens pengar efter ett omhändertagande.

Mannen frikänns från misstanke om två andra brott, försök till våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Tingsrätten menar att det är fullt möjligt att den misstänkte mannen inte förstod att det var en ordningsvakt som kom fram till honom, utan att han tolkat det som att han blev attackerad.

Gärningsmannen döms till villkorlig dom och 2 000 kronor i böter.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons