Annons

Gitarrhjälte på Sandeplan

Under måndagen lirade gitarrlegenden Georg "Jojje" Wadenius loss i gymnastiksalen på Sandeplanskolan i Höllviken. Bakgrunden till det celebra besöket var att eleverna för ett år sedan spelade in en skiva med Jojjes mest kända barnvisor, såsom Kalles klätterträd och Farbrorn som inte vill va' stor.
Trelleborg • Publicerad 27 november 2006
En gitarrhjälte strax under de romerska ringarna. Jojje Wadenius lirade i Sandeplanskolans gymnastiksal under måndagen. Bild:Tomas Nyberg
En gitarrhjälte strax under de romerska ringarna. Jojje Wadenius lirade i Sandeplanskolans gymnastiksal under måndagen. Bild:Tomas NybergFoto: 

– Vi blev uppringda av Barnens skiva och de frågade om vi ville spela in en platta med eleverna. Jag och min kollega Ola Melander funderade på ett projekt som kunde vara meningsfullt och då kom vi att tänka på Jojjes barnlåtar, säger Petri Soikkeli som är musiklärare på Sandeplansskolan.

Den färdiga plattan skickades till Jojje Wadenius som tyckte att den svängde och bestämde sig för att stanna förbi och jamma lite i gymnastiksalen med eleverna och musiklärarna Ola och Petri.

Annons

– Jag tyckte att skivan var bra och det var roligt att någon ville göra någonting sånthär. Det känns väldigt smickrande, säger Jojje Wadenius på distinkt 08-dialekt, efter att ha skrivit autografer till eleverna under en halvtimmes tid.

Jojje Wadenius har inte bara gjort sig känd som barnlåtskompositör, utan har även spelat med storheter som Aretha Franklin, Paul Simon och Backstreet boys. Under 70-talet spelade han med amerikanska kultbandet Blood sweat and tears.

– Det är jättekul att han har kommit hit och det är bra musik. I början tyckte jag att det var lite mesigt, men nu gillar jag det, säger 12-åriga Anna Westher som står och diggar med kompisarna i publiken.

Både hon och kompisen Denise Borstrand är rörande överens om vilken låt som är bäst.

– "Mitt sår". Det är den han spelar nu, säger Denise och pekar upp på scenen.

Under måndagskvällen hölls en konsert för elever, personal och föräldrar.

Sara Riis Hasselskog

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons