Gisselquist kvar som bibliotekschef

Efter den senaste tidens strid kring bibliotekschefen Christian Gisselquists halvtidspensionering har han beslutat att stanna på sin post.
Trelleborg • Publicerad 29 mars 2007
Christian Gisselquist sitter kvar som bibliotekschef på heltid.
Christian Gisselquist sitter kvar som bibliotekschef på heltid.Foto: 

"Jag har utsatts för en kränkning och ett avtalsbrott" skriver Christian Gisselquist i ett pressmeddelande.

Vad som fått honom att ändra sig är uttalandet från kulturnämndens ordförande Rolf Persson (spi) i Trelleborgs Allehanda härom dagen, där han menade att det skulle kunna fungera att ha kvar Gisslelquist som bibliotekschef på halvtid.

"Att minska bibliotekets ledningsresurser är ur verksamhetssynpunkt helt oacceptabelt. För att skydda bibliotekets besökare och personal från ytterligare nedskärningar har jag beslutat återta min tjänst som bibliotekschef på heltid" skriver Christian Gisselquist i sitt pressmeddelande.

Magnus Dahlberg, personalchef på Trelleborgs kommun, säger att allt nu förblir som tidigare.

- Eftersom Christian Gisselquist inte hunnit gå i halvtidspension än så har han rätt att ändra sig, säger Magnus Dahlberg.

Det betyder att Christian Gisselquist sitter kvar på sin post som bibliotekschef på heltid tills vidare.

Christian Gisselquist är född 1944 och fyller alltså 65 år 2009. Han värvades som bibliotekschef till Trelleborg i samband med att det nya biblioteket vid Stortorget invigdes några år in på 1980-talet.

Christian Gisselquist vill också passa på att tacka för de sympatiyttringar och den medkänsla han känner att han fått från biblioteksbesökare och andra trelleborgare under de senaste veckorna.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.