Annons

Gislövsbor fick ström i duschvattnet

När kvinnan slog på duschen kände hon en ilande känsla i fingrarna. Nu visar det sig att både hon och hennes grannar haft strömledande vatten i sina duschar.
Trelleborg • Publicerad 11 juli 2013
Foto: JONAS EKSTR÷MER / SCANPIX

Boende i närheten av Gislövs hamn upptäckte problemen redan i januari.

-Det stack i fingrarna när jag höll dem under vattnet i duschen, berättar en kvinna som vill vara anonym.

Annons

Kvinnan är inte ensam om att ha haft el i sitt vatten. Flera grannar berättar om att det har kittlat till när de ställt sig under duschstrålen.

I januari fick kommunens elektriker rycka ut. De letade, men hittade inget fel i sina mätningar. Saken fick bero och ingen av de boende kände av något under våren.

Men problemen skulle återkomma. När den drabbade Gislövsbon förra veckan läste i TA om de elproblem som båtturisterna upplevt väcktes misstankarna på nytt. Och mycket riktigt, amperemätaren som hon köpt i samband med problemen i januari visade att det återigen var ström i duschen.

Kommunens jour fick rycka ut igen. I lördags kunde de konstatera att två varmvattenberedare i servicehuset i båthamnen läckte både vatten och ström. Det gjorde att strömmen hamnande i vattnet hos de närliggande husen.

Som en akut åtgärd stängde elektrikerna i lördags av strömmen i servicehuset, med resultatet att båtgästerna fick vara utan både varmvatten och belysning på toaletterna under helgen.

Enligt Greger Persson, gatutekniker på tekniska förvaltningen, ska det aldrig ha varit någon risk för att människor ska komma till skada.

-Men det är ändå inte acceptabelt att det är ström i vattnet. Så ska det absolut inte vara, säger han.

På tisdagseftermiddagen byttes de två varmvattenberedarna ut mot två helt nya, och därmed ska de boende på Gislövs läge inte längre ha strömledande vatten i sina duschar.

-Men jag vågar inte gå in i duschen utan att först kolla med mätaren, säger den drabbade kvinnan.

Louise Löfgren
Nina Lind och Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons